HOU ME OP DE HOOGTE
Je hebt interesses?
Laat het ons weten. Wij contacteren je en houden je op de hoogte van onze plannen.
Ik ben graag met mijn handen bezig, leer elektriciteit en heb ook nog veel kansen op tewerkstelling. Ik kan het echt niet beter hebben.
Wim
In deze opleiding combineer je twee leertrajecten:
Als Residentieel Elektrotechnisch Installateur
leer je alles wat nodig is om installaties aan te leggen in een woonomgeving of kleine onderneming. Dit gaat van kappen van sleuven, aansluiten van eenvoudige schakelaars via elektrische schakelborden tot programmeren van domotica. Je leert zowel individueel als in groep werken. Daarnaast leer je de nodige woordenschat om te communiceren met collega’s of klanten en om te solliciteren.
Wat er zoal aan bod komt:
Deze opleiding biedt extra ondersteuning voor anderstaligen en is uniek: je krijgt een opleiding tot residentieel elektrotechnisch installateur én tegelijkertijd krijg je hulp bij je Nederlands.
Je bent 16 jaar.
Of 15 jaar als je minstens 2 jaar secundair onderwijs volgde.
Voor deze opleiding heb je een basiskennis van het Nederlands, tenminste niveau 1.2.
Je kan pas starten na het bijwonen van een infosessie en een individueel gesprek (intakegesprek) met je trajectbegeleider. Plaats en data van de infosessies vind je onderaan op pagina.
Je behaalt een certificaat voor elke module Nederlands waarvoor je slaagt (van 2.1 tot en met 2.4). Deze certificaten volgen het Europees Referentiekader.
Na elke module waarvoor je slaagt, behaal je een officieel erkend deelcertificaat.
Eenmaal de opleiding volledig afgewerkt, behaal je het certificaat van Residentieel Elektrotechnisch Installateur.
Wie onze opleidingAanvullende Algemene Vormingvolgt, haalt meteen ook zijn diploma secundair onderwijs in huis.
Met dit certificaat of diploma kan je aan de slag als installateur in heel wat elektriciteitsbedrijven. Maar ook bij de installatie van zonnepanelen, of veiligheidssystemen zal men jouw vaardigheden kunnen gebruiken.
Deze opleiding geeft jou een stevige basis mee om als een echte professional aan de slag te kunnen.
Wanneer je kan aantonen dat je voorheen al bepaalde competenties (kennis/vaardigheden) hebt verworven (op basis van andere opleidingen, werkervaring enz.) dan kan je een aanvraag indienen voor een aangepast leertraject.
Via de EVK-procedure kan je een vrijstelling aanvragen op basis van een Eerder Verworven Kwalificatie (EVK). In het geval van de EVC-procedure kan je vrijstellingen bekomen op basis van Eerder Verworven Competenties (EVC). Lees meer: een vrijstelling via EVK-, EVC of vrijstellingsproef. Het resultaat van beide procedures is een traject op maat.
Het precieze tijdstip en de juiste leslocatie staan telkens onderaan op deze pagina vermeld in de overzichtstabel.
Voor meer info, zie de rubriek cursisteninfo.
Ben je werkzoekend? Onder bepaalde voorwaarden heb je dan recht op een VDAB-opleidingscontract.
Er zijn tal van financiële voordelen:
Om de opleiding te starten als werkzoekende, meld je je tijdig aan bij VDAB. Neem contact op met je plaatselijk VDAB-kantoor!
Je hebt interesses?
Laat het ons weten. Wij contacteren je en houden je op de hoogte van onze plannen.