HOU ME OP DE HOOGTE
Deze opleiding wordt op dit moment niet aangeboden. Je hebt echter interesse?
Laat het ons weten. Wij contacteren je en houden je op de hoogte van onze plannen.
Ik vond het eindelijk tijd geworden om ook zelf eens in de keuken te staan en mijn vrouw met wat lekkers te verwennen. Omdat ik met koken geen enkele ervaring had, nam ik de beslissing me voor deze cursus in te schrijven. Ik ben niet meer uit de keuken weg te slaan!
Lemi
Zin in een smakelijk avontuur? Misschien is deze cursus dan iets voor jou! Wij bieden je een reeks suggesties, wenken en talrijke nieuwe recepten die een nuttige handleiding vormen bij de dagelijkse kookkunst en vooral bij allerlei feestelijke gelegenheden. Iedereen kan onze menu’s maken, of het nu gaat om de meer ervaren huisvrouw/man of om iemand die nog niet zo vertrouwd is met koken. Onze ervaren lesgevers vertellen je het allemaal...
Je krijgt telkens uitleg over de bereidingswijzen en we geven je tegelijk wat meer product- en materiaalkennis mee. Daarna ga je zelf aan de slag. Alle ingrediënten en keukenmaterialen zijn voorzien in het leslokaal. En op het einde van de les mag je uiteraard zelf proeven en ook de gerechten van je medecursisten beoordelen.
Wat er zoal aan bod komt:
In deze module leer je de elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken, bv. Baskische kip, kabeljauw met een kruidenkorstje en gewokte groenten, worstenbroodje, aardbeiensoepje.
Je leert een menu bestaande uit een soep, een hoofdgerecht en een dessert bereiden, bv. komkommersoepje met zalm, kalfsmedaillon met paddenstoelen en aardappelkoekjes, nougatine-ijs met koffiesaus. Je maakt hierbij gebruik van eenvoudige kooktechnieken.
We vervangen traditionele door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de huidige trends. Je leert voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden verwerken in gerechten uit binnen- en buitenland. Je maakt gebruik van diverse kooktechnieken. Zo maak je bv. gin bubbels, pannacotta van geitenkaas met quinoa, saltimbocca van tongschar, tajine, zoete en hartige sushi, cuberdon-ijs.
Je bereidt een menu in functie van bepaalde gelegenheden zoals een familiebijeenkomst, feestjes, bijzondere momenten in huiselijke kring, .... Je maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.
Daarnaast leer je de regels van gastvrijheid en heb je oog voor de tafeldienst: tafel schikken, opdienen en afdienen. Je maakt bv. gerechten met bier, dampende ovenschotels, streekgerechten, buffetten, barbecue.
VAN AMATEUR TOT PROFESSIONEEL (INITIATIE HULPKOK/KOK)
Je leert de verschillende modules die deel uitmaken van de opleiding Hulpkok/kok op een smakelijke manier kennen. Volgende modules komen aan bod: warme/koude keuken, dagschotels vlees/gevogelte/vis, nagerechten/hoteldesserten, streekgerechten, visgerechten en vleesgerechten. Er is geen voorkennis nodig, je leert dit boeiende beroep vanuit een praktische keukenervaring.
Iedereen wil toch een gezonde maaltijd die ook nog eens lekker is op tafel zetten? Gezond eten wil niet zeggen dat je niet meer kunt genieten. Ontdek in deze cursus eenvoudige en gezonde gerechten. Goede ingrediënten, organisatie en gewoonte staan centraal. Denk maar aan Sandra Bekkari, Pascale Naessens, Weight Watchers, ...
Hou je van experimenteren in de keuken? Sta je open voor een waaier aan verschillende smaken? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Je doorkruist alle continenten en maakt kennis met typische gerechten uit Europese en niet-Europese landen. Je krijgt de kans om gevarieerde gerechten met hier verkrijgbare ingrediënten uit de hele wereld te leren bereiden. Nieuwe, ongekende en verse kruiden en specerijen, verse pasta, een uitnodigend smaken- en kleurenpalet op je bord dat biedt deze korte module.
In deze cursus komen op een zeer eenvoudige manier de Vlaamse klassiekers aan bod maar dan in een nieuwere versie. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je gevarieerd, lekker en gezond koken. Wat dacht je van gezondere frietjes, witloof in de oven, koninginnenhapje, spaghetti bolognaise, samengestelde slaatjes, pizza en nog zoveel meer …
Je bent 16 jaar.
Of 15 jaar als je minstens 2 jaar secundair onderwijs volgde.
Voor de meeste modules heb je geen voorkennis nodig.
Voor de modules Lekker voor alledag, Trendy koken en Gastvrij koken volgde je bij ons of elders de module Basis koken of je neemt deel aan de toelatingsproef die bij de start van het schooljaar doorgaat.
Na elke module waarvoor je slaagt, behaal je een officieel erkend deelcertificaat.
Afhankelijk van de module ontvang je het deelcertificaat van de module Basis Koken, Lekker voor alledag, Trendy koken of Gastvrij koken uit de opleiding Huishoudelijk onderwijs of de module Basis keuken uit de opleiding Hulpkok.
Deze modules kunnen een perfecte aanvulling of combinatie zijn met modules uit Moestuinierenof Wijnkenner.
Zin in een andere creatieve opleiding? Neem een kijkje bij Dameskleding maken, Meubelstofferen, Bloemschikken of Meubelrestauratie.
Het precieze tijdstip en de juiste leslocatie staan telkens onderaan op deze pagina vermeld in de overzichtstabel.
Voor meer info, zie de rubriek cursisteninfo.
Deze opleiding wordt op dit moment niet aangeboden. Je hebt echter interesse?
Laat het ons weten. Wij contacteren je en houden je op de hoogte van onze plannen.