AAV zelfstudie met coach

OPL013 ALGEMENEAANVULLENDEVORMINGAFSTANDSONDERWIJS

Door omstandigheden ben ik destijds m’n secundair diploma misgelopen. Het gaf me lange tijd een slecht gevoel over mezelf. Ik werk, maar wil graag promotie maken. Geen diploma hebben, houdt me tegen. Ik heb de tijd niet om elke dag naar de les te komen en op deze manier kan ik toch verder werken aan mijn toekomst.

Robbysquares

ONS AANBOD

Info
Aanbod
Opleiding
Infomoment
Algemene aanvullende vorming (afstandsonderwij
donderdag op 22-08-2024
van 20.00 u. tot 21.00 u.
Infomoment
Algemene aanvullende vorming (afstandsonderwij
zaterdag op 22-06-2024
van 11.00 u. tot 12.00 u.
Infomoment
Algemene aanvullende vorming (afstandsonderwij
donderdag op 20-06-2024
van 10.00 u. tot 12.00 u.
Campus Regina Mundi
Beringen (Beverlo)
Infomoment
Algemene aanvullende vorming (afstandsonderwij
donderdag op 23-05-2024
van 20.00 u. tot 21.00 u.
Individuele afspraak
Begeleid zelfstandig AAV online leren
-

VEEL GESTELDE VRAGEN AANVULLENDE ALGEMENE VORMING IN AFSTANDSONDERWIJS

De opleiding Aanvullende Algemene Vorming kan je volgen in contactonderwijs, waarbij je iedere les naar het centrum komt of onder de vorm van begeleid zelfstandig leren met afstandsonderwijs, waarbij je zelfstandig en op eigen tempo de verschillende modules doorneemt. Ook hier kan je nog steeds rekenen op ondersteuning en feedback!

Elk leertraject waarvoor je kiest, is aangepast aan je voorkennis en de competenties die je al hebt verworven. Om voor jou het beste traject uit te stippelen, krijg je na het infomoment ook een intakegesprek.

Kan ik de volledige opleiding AAV volgen via afstandsonderwijs?

Ja. Je kan de opleiding bijna integraal en op eigen tempo volgen. Dit kan van thuis uit of op vaste momenten in een openleercentrum van onze leslocaties. Jij beslist! Het lesmateriaal is volledig digitaal ter beschikking en kan vanuit eender welke werkplek doorlopen worden. Op deze manier is de combinatie met werk, gezin, vrije tijd, … een stuk makkelijker.

Enkel voor het inschrijfmoment en de eindevaluatie (examens) word je in het centrum in Beringen of Turnhout verwacht. De eindevaluaties vinden plaats op vaste momenten zowel overdag, als 's avonds. De flexibiliteit is maximaal.

Sta ik er dan volledig alleen voor?

Nee, absoluut niet. Je hebt tijdens het hele proces ondersteuning van een coach, die vlot bereikbaar is en met wie je kan whatsappen, skypen, mailen, … op vaste tijdstippen of wanneer jij er nood aan hebt. Bovendien kan je gebruik maken van de infrastructuur van het centrum om eventueel rustig te komen studeren of te werken op een PC in een openleercentrum van onze leslocaties.

Hoe word ik geëvalueerd?

De evaluatie bestaat uit 2 componenten. Eerst en vooral evalueren we je voor een stuk ‘permanent' op taken en opdrachten die je doorheen het doorlopen van het vak (digitaal) moet volbrengen. Op het einde van de module is er een eindexamen. Voor het afleggen van het eindexamen kan je steeds een (digitaal) proefexamen afleggen om te kijken waar je staat. Het eindexamen zelf leg je steeds af in het centrum op het einde van elke module (vak).

Kan ik deelnemen aan vrijstellingsproeven?

Ja. Bij inschrijving kan je voor elk vak van de opleiding een vrijstellingsproef doen. Dit kan enkel ter plaatse in het centrum. Wanneer je slaagt voor deze proef, hoef je het vak niet meer te volgen. Op deze manier kan je het aantal vakken dat je moet afleggen gevoelig verminderen en je studietijd verkorten.

Ik kan niet goed met de computer overweg. Kan ik ook zonder enige computervaardigheden AAV in afstandsonderwijs volgen?

Neen, zonder basiscomputerkennis kan dit niet. Bij aanvang wordt je basis aan computervaardigheden getest om te kijken of je slaagkansen hebt in het digitale traject. Voldoe je niet, dan kan je AAV nog steeds zonder probleem starten in contactonderwijs of een bijkomend ICT-voortraject volgen.

Moet ik alleen beslissen of ik het afstands- of contacttraject neem?

Neen. Bij het eerste contact met ons centrum heb je ook een uitgebreid intakegesprek om te kijken welk traject het best bij jou past. Heb je interesse in afstandsleren, dan doe je de ICT-test om te kijken of je de nodige digitale vaardigheden hebt. Je kan ook een gecombineerd traject volgen.

Kan ik in de loop van het traject nog omschakelen naar AAV contact

Ja. Ook hierin ligt de flexibiliteit van het traject. Wanneer blijkt dat het traject toch niet vlot loopt en je nood hebt aan meer contactmomenten met een lesgever, dan kan je overschakelen naar AAV in contactonderwijs. Het contactonderwijs wordt aangeboden in onze leslocaties van Beringen, Tessenderlo en Turnhout.

OPLEIDINGSSCHEMA

OS aanvullende algemene vorming

IETS VOOR JOU?

Of je nu werk en gezin moet combineren, in een verlofstelsel zit of niet meer op de schoolbanken wil zitten, dat doet er niet toe. Spreekt werken op eigen tempo je aan en kan je vlot met een computer overweg om vakken te doorlopen en regelmatig (digitaal) contact te onderhouden met je coach, dan is deze manier van leren zeker iets voor jou!

INSTAPVOORWAARDEN

  • Je bent minstens 18 jaar.

  • Voor deze opleiding heb je een basis computerkennis nodig. Je legt hiervoor een ICT-test af.

  • Je kan pas starten na het bijwonen van een infosessie en een individueel gesprek (intakegesprek) met je trajectbegeleider. Plaats en data van de infosessies vind je bovenaan de pagina.

STUDIEBEWIJS

  • Na elke module waarvoor je slaagt, behaal je een officieel erkend deelcertificaat.

  • Eenmaal de opleiding volledig afgewerkt, behaal je het certificaat van Aanvullende Algemene Vorming.

  • Wie deze opleiding combineert met een diplomeerbare beroepsopleiding behaalt meteen ook zijn diploma secundair onderwijs.

TEWERKSTELLING

  • Met een diploma secundair onderwijs ben je breed inzetbaar.

  • Je kan aan de slag op de arbeidsmarkt

  • Je kan er mee verder studeren: HBO5 en bachelor- of masteropleidingen behoren nu tot je mogelijkheden

PRAKTISCHE INFO

Wanneer en hoelang?
  • De volledige opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit verschillende modules.
  • Door de modulaire structuur kan je de opleiding ook deeltijds doen of op eigen tempo.
  • Je bent verplicht aanwezig op alle contactmomenten.
  • De kennis van een deel van de modules verwerf je via stages/werkplekleren en afstandsonderwijs.
Waar?

Alle regio's

Hoeveel kost het?
  • Nog geen diploma secundair onderwijs?
    Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan betaal je geen inschrijvingsgeld. Je betaalt wel steeds een bijdrage voor lesmateriaal en/of het gebruik van het elektronisch leerplatform.
    Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen. Voor meer info, zie de rubriek cursisteninfo.
  • Wel al een diploma secundair onderwijs?
    Heb je wel al een diploma secundair onderwijs, dan betaal je € 1,50 per lestijd aan inschrijvingsgeld met een maximum van € 300 per semester en per opleiding.
    Onder bepaalde voorwaarden geniet je een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld. Lees er hier meer over.
Inschrijven
  • Je kan voor deze cursus niet online inschrijven, wel kan je online aanmelden voor de infosessie bovenaan de pagina.
  • Je meldt je aan door je contactgegevens te registeren en je in te schrijven op de datum van jouw keuze. Je ontvangt een bevestiging van jouw inschrijving voor de infosessie via mail.
  • Inschrijven voor de opleiding is pas mogelijk na een positief advies na het intakegesprek op één van onze les- of inschrijflocaties.