18-09-2024 tot 22-01-2025
van 18.00 tot 22.00 u
Mechelen
€ 120,00 lesgeld + € 210,00 extra kosten
05-02-2025 tot 18-06-2025
van 18.00 tot 22.00 u
Mechelen
€ 120,00 lesgeld + € 210,00 extra kosten
17-09-2024 tot 03-06-2025
van 18.00 tot 22.00 u
Mechelen
€ 120,00 lesgeld + € 230,00 extra kosten
Momenteel is er geen aanbod voor je zoekopdracht:
Wens je meer informatie? Neem contact.
WAT LEER JE?
Zin in een smakelijk avontuur? Misschien is deze cursus dan iets voor jou! Wij bieden je een reeks suggesties, wenken en talrijke nieuwe recepten die een nuttige handleiding vormen bij de dagelijkse kookkunst en vooral bij allerlei feestelijke gelegenheden. Iedereen kan onze menu’s maken, of het nu gaat om de meer ervaren huisvrouw/man of om iemand die nog niet zo vertrouwd is met koken. Onze ervaren lesgevers vertellen je het allemaal...
Je krijgt telkens uitleg over de bereidingswijzen en we geven je tegelijk wat meer product- en materiaalkennis mee. Daarna ga je zelf aan de slag. Alle ingrediënten en keukenmaterialen zijn voorzien in het leslokaal. En op het einde van de les mag je uiteraard zelf proeven en ook de gerechten van je medecursisten beoordelen.
Wat er zoal aan bod komt:
LEKKER EN SNEL
(BASIS KOKEN)
In deze module leer je de elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken, bv. Baskische kip, kabeljauw met een kruidenkorstje en gewokte groenten, worstenbroodje, aardbeiensoepje.
LEKKER VOOR ALLEDAG
Je leert een menu bestaande uit een soep, een hoofdgerecht en een dessert bereiden, bv. komkommersoepje met zalm, kalfsmedaillon met paddenstoelen en aardappelkoekjes, nougatine-ijs met koffiesaus. Je maakt hierbij gebruik van eenvoudige kooktechnieken.
TRENDY KOKEN
We vervangen traditionele door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de huidige trends. Je leert voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden verwerken in gerechten uit binnen- en buitenland. Je maakt gebruik van diverse kooktechnieken. Zo maak je bv. gin bubbels, pannacotta van geitenkaas met quinoa, saltimbocca van tongschar, tajine, zoete en hartige sushi, cuberdon-ijs.
GASTVRIJ KOKEN
Je bereidt een menu in functie van bepaalde gelegenheden zoals een familiebijeenkomst, feestjes, bijzondere momenten in huiselijke kring, .... Je maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.
Daarnaast leer je de regels van gastvrijheid en heb je oog voor de tafeldienst: tafel schikken, opdienen en afdienen. Je maakt bv. gerechten met bier, dampende ovenschotels, streekgerechten, buffetten, barbecue.
START TO COOK
VAN AMATEUR TOT PROFESSIONEEL (opleiding HULPKOK)
Je leert de verschillende modules die deel uitmaken van de opleiding Hulpkok op een smakelijke manier kennen.
Volgende modules komen verspreid over verschillende schooljaren aan bod: eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten/ visgerechten/ gerechten met groenten en kruiden/ nagerechten, bistrogerechten met vlees en gevogelte/ met vis/ met groenten en kruiden en bistronagerechten, initiatie ontvangst en bediening van gasten.
Er is geen voorkennis nodig, je leert dit boeiende beroep vanuit een praktische keukenervaring.
KOKEN MET
HEALTHY TWIST
Iedereen wil toch een gezonde maaltijd die ook nog eens lekker is op tafel zetten? Gezond eten wil niet zeggen dat je niet meer kunt genieten. Ontdek in deze cursus eenvoudige en gezonde gerechten. Goede ingrediënten, organisatie en gewoonte staan centraal. Denk maar aan Sandra Bekkari, Pascale Naessens, Weight Watchers, ...
WERELDKEUKEN
Hou je van experimenteren in de keuken? Sta je open voor een waaier aan verschillende smaken? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Je doorkruist alle continenten en maakt kennis met typische gerechten uit Europese en niet-Europese landen. Je krijgt de kans om gevarieerde gerechten met hier verkrijgbare ingrediënten uit de hele wereld te leren bereiden. Nieuwe, ongekende en verse kruiden en specerijen, verse pasta, een uitnodigend smaken- en kleurenpalet op je bord dat biedt deze korte module.
GEPIMPTE KLASSIEKERS
In deze cursus komen op een zeer eenvoudige manier de Vlaamse klassiekers aan bod maar dan in een nieuwere versie. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je gevarieerd, lekker en gezond koken. Wat dacht je van gezondere frietjes, witloof in de oven, koninginnenhapje, spaghetti bolognaise, samengestelde slaatjes, pizza en nog zoveel meer …
IETS VOOR JOU?
INSTAPVOORWAARDEN
Je bent 16 jaar.
Of 15 jaar als je minstens 2 jaar secundair onderwijs volgde.Voor de meeste modules heb je geen voorkennis nodig.
Voor de modules Lekker voor alledag, Trendy koken en Gastvrij koken volgde je bij ons of elders de module Basis koken of je neemt deel aan de toelatingsproef die bij de start van het schooljaar doorgaat.
STUDIEBEWIJS
Na elke module waarvoor je slaagt, behaal je een officieel erkend deelcertificaat.
Afhankelijk van de module ontvang je het deelcertificaat uit de opleiding Koken of Hulpkok.
VERVOLGMOGELIJKHEDEN
Deze modules kunnen een perfecte aanvulling of combinatie zijn met modules uit Moestuinieren of Wijnkenner.
Zin in een andere creatieve opleiding? Neem een kijkje bij Dameskleding maken, Meubelstofferen, Bloemschikken of Meubelrestauratie.
PRAKTISCHE INFO
Wanneer en hoelang?
- Je volgt één lesmoment per week.
- Een module duurt 40 of 80 lestijden.
Waar?
- Mechelen
Recht op iets?
Deze opleiding geeft mogelijk recht op:
- Vlaams opleidingsverlof: Nee
- Opleidingscheques: Ja, enkel voor de module Start to Cook
- Kmo-portefeuille: Ja, enkel voor de module Start to Cook
Voor meer info, zie de rubriek cursisteninfo.
Hoeveel kost het?
- Je betaalt € 1,50 per lestijd aan inschrijvingsgeld met een maximum van € 300 per semester en per opleiding.
- Onder bepaalde voorwaarden geniet je een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld. Lees er hier meer over.
- Bovenop het inschrijvingsgeld betaal je een bijdrage voor lesmateriaal en/of het gebruik van het elektronisch leerplatform.
Inschrijven
- Je kan voor deze cursus online inschrijven.
- Geen ervaring met online aankopen? In dit instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je je online kan inschrijven.
- Ook kan je langsgaan op één van onze les- of inschrijflocaties.
Horeca Forma betaalt je inschrijvingsgeld 100% terug als…
- Je werkt in de horeca (Paritair Comité 302)
1. op het moment dat je de opleiding/module bent gestart én
2. op het moment dat je slaagt.
- Je een module of opleidingstraject volgt in het studiegebied ‘Horeca’ en/of ‘Drankenkennis’ aan een erkend CVO.
- Je geslaagd bent voor de module/opleiding.
Wanneer vraag je de premie aan?
Nadat je geslaagd bent voor de opleiding/module én vóór het volgende schooljaar start.