16-11-2020 tot 31-08-2021
Turnhout
van 00.00 u. tot 00.00 u.
01-12-2020 tot 31-08-2021
Beringen
van 00.00 u. tot 00.00 u.
12-05-2021 tot 30-06-2021
Brasschaat
van 00.00 u. tot 00.00 u.
In het rusthuis waar ik werk, voel ik me als zorgkundige echt belangrijk. Heel wat taken pak ik zelfstandig aan, maar even vaak help ik de verpleegkundigen een handje.
Zoë
Mensen die tijdelijk of permanent hulp nodig hebben, leer je bijstaan in hun dagelijkse verzorging en activiteiten. Het kan om ouderen, gezinnen en mensen met een beperking gaan. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen. Bepaalde verpleegkundige taken mag je ook zélf uitvoeren.
Wat er zoal aan bod komt:
Je bent 16 jaar.
Of 15 jaar als je minstens 2 jaar secundair onderwijs volgde.
Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.
Je kan pas starten na het bijwonen van een infosessie en een individueel gesprek (intakegesprek) met je trajectbegeleider. Plaats en data van de infosessies vind je onderaan op pagina.
Na elke module waarvoor je slaagt, behaal je een officieel erkend deelcertificaat.
Eenmaal de opleiding volledig afgewerkt, behaal je het certificaat of diploma van Zorgkundige.
Wie onze opleiding Aanvullende Algemene Vorming volgt, haalt meteen ook zijn diploma secundair onderwijs in huis.
Wil je ook graag het afzonderlijk certificaat van Logistiek assistent in de gezondheidszorg? Dat kan. Je loopt in dat geval extra uren logistieke stage in een ziekenhuis.
Met het certificaat of diploma van Zorgkundige kan je je laten registreren bij het Agentschap voor Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid. Je ontvangt daarop een visum van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.
Met dit certificaat/diploma kan je aan de slag in de thuis- en residentiële zorg: de gezins- en thuiszorg, de thuisverpleging, verschillende verzorgingsinstellingen zoals rust- en verzorgingstehuizen, (psychiatrische) ziekenhuizen en dagcentra.
Wanneer je kan aantonen dat je voorheen al bepaalde competenties (kennis/vaardigheden) hebt verworven (op basis van andere opleidingen, werkervaring enz.) dan kan je een aanvraag indienen voor een aangepast leertraject.
Via de EVK-procedure kan je een vrijstelling aanvragen op basis van een Eerder Verworven Kwalificatie (EVK). In het geval van de EVC-procedure kan je vrijstellingen bekomen op basis van Eerder Verworven Competenties (EVC). Lees meer: een vrijstelling via EVK-, EVC of vrijstellingsproef. Het resultaat van beide procedures is een traject op maat.
Het precieze tijdstip en de juiste leslocatie staan telkens onderaan op deze pagina vermeld in de overzichtstabel.
Voor meer info, zie de rubriek cursisteninfo.
Ben je werkzoekend? Onder bepaalde voorwaarden heb je dan recht op een VDAB-opleidingscontract.
Er zijn tal van financiële voordelen:
Om de opleiding te starten als werkzoekende, meld je je tijdig aan bij VDAB. Neem contact op met je plaatselijk VDAB-kantoor!